Met twee kinderen thuis (eentje ziek, de ander studiedag) kijken we naar schooltv. Het programma huisje boompje beestje gaat deze week over kunst. Vandaag ging het over standbeelden. Er wordt verteld dat de beelden in de stad vaak beroemde mensen zijn en ze laten zien hoe een beeld van brons gegoten wordt. Beelden kunnen ook van andere materialen gemaakt worden zoals van hout of van steen.

Ik heb even het lesmateriaal bekeken dat via schooltv.nl beschikbaar is bij dit programma. Kinderen kunnen daarmee op onderzoek gaan naar beelden in de eigen stad. Leuk is het idee om zelf een beeld te maken van dingetjes die de knderen biten hebben gevonden. Van natuurlijk materiaal tot afval. 

Na een uurtje weet Mette nog na te vertellen dat ze beelden van paarden gngen maken. De kunstenaar had het paard al met een soort spul gemaakt en toen ging het in de oven die heel erg heet was. Daarna was het een soort steen dat ze kapot gingen hakken en het beeld kwam eruit.  Ze lieten nog meer beelden zien met als laatste een van een olifant.