Vrijdag ga ik met de kids naar Den Haag. We bezoeken papa’s werk (en de kantine) en daarna lopen we door de miezer naar de Malietoren. Nog tot 29 mei is hier het werk van Marjolein Manersloot te zien. Haar werk past goed in Playtime is Over.

Al buiten konden we een van de grote konijnen Grasduinen zien. Hij zat vast tussen de draaideur, zijn snoetje aandoenlijk tegen het glas gedrukt. De gebutste dierenfiguren en opgeblazen knuffels vielen erg in de smaak bij de meisjes. Als we het hadden gedurfd, dan hadden we er eentje het gebouw uitgesmokkeld in de kinderwagen. Mette wilde het liefst een van de ezels (voorspelbaar in haar rol als paardenmeisje) en Sacha ging voor wat ze ‘het kadootje’ noemde (Doggie bag). Jammer genoeg was het kadootje van de ING…

Gedurende het half uur dat we tussen de beelden rondzwierven – wat voor de ruimte en de kids vrij lang te noemen is – waren we de enige bezoekers. Mette verbaasde zich daarover. “Als het zo rustig is, is het een beetje zonde.” Zonde voor het werk, want daar kunnen veel meer mensen van genieten.

www.maliebaan.nl