Eindelijk heeft het Armando Museum weer een eigen plek. Onder de naam Armando Museum Bureau exposeren ze in het Rietveldpaviljoen, Zonnehof 8, waar vroeger De Zonnehof zat. De eerste tentoonstelling laat de nieuwe kerncollectie zien en werk van Raffael Rheinsberg.

De kinderen zijn mee naar de opening. Het werk van Raffael Rheinsberg vinden ze interessant. Hij heeft met Zwart Water een monument voor de brand gemaakt. Resten en sporen uit de Elleboogkerk, die hij vlak na de brand verzamelde zijn heel geordend neergelegd. Een kromgetrokken haakje, verbrand hout en onbruikbare discettes getuigen van de gebeurtenis van vorig jaar. Een verbrande vis zorgt voor veel speculaties.

Mette bekijkt nog een paar werken van Armando met mij. Ze ziet er veel sombere dingen in zoals regen en kale landschappen, omvallende bomen. Sacha heeft meer oog voor de klim en klautermogeljikheden van het paviljoen. Het liefst wil ze over de balustrade naar beneden kijken. “Mensen kijken,” zoals ze het zelf beschrijft.

www.armandomuseum.nl


foto: Conny Meslier