Afgelopen vrijdag bezochten we de eindexamenexpo van de HKU aan de Tractieweg. Het was broeierig warm binnen. Maar ondanks die hitte hebben we wel wat mooie dingen gezien.

Zo vond ik het werk van Tabitha Sluis, met haar bijna Hollie Hobby-achtige kinderportretten, aangenaam verrassend door hun afmetingen, standpunten en materiaal gebruik. Suzanne Hesp koos ervoor om iedere rimpel en huidplooi van haar bejaarde model te schilderen, met trefzekere grote verfstreken. Ook de meer dan levensgrote warriors van Floor Roos zijn blijven hangen.

Het viel op dat veel heren zich bezig hielden met installaties, technieken en geluid. Vaak wel ingenieus maar mooi?  Het werk van Maarten Dekker deed me aan de Haagse School denken, maar ik weet niet of dat de bedoeling was…  Koen Doodeman, die tonale close-ups maakt van een koffiezetapparaat of een telefoon, heeft een goed verfbeheersing. Zijn werk blijft wel hangen, ondanks de verstilde onderwerpen. 

Hoogtepunt volgens Mette was het sprookjesbos van karton van Ligata Pucetaite, waar je doorheen kon lopen.  En het enorme spinneweb van Jente Kruijsen. Ze heeft overal kaartjes van meegenomen.

http://bkvweb.hku.nl/clk/show/id=665686