Mijn naam is Ingelies Vermeulen (1973) en met mijn tekstbureau cultuur in tekst schrijf ik over kunst en cultuur. Niet alleen omdat ik als afgestudeerd kunsthistoricus het belangrijk vind om me met mijn vakgebied bezig te houden, maar ook omdat kunst een van mijn passies is. En wel eentje die ik als een soort evangelist probeer te verspreiden, soms tot grote ergernis van mijn dochters.

In 2003 maakte ik mijn debuut in Arts & Auto, met een artikel over het ziektebeeld van Vincent van Gogh. Sindsdien schrijf ik voor zeer diverse tijdschriften waaronder Bouillon!, Handwerken zonder Grenzen, De Tuin Exclusief en Griekenland Magazine. Ik schrijf ook voor bladen in het kunstsegment als OrigineMuseumvisie en Nobelmagazine.

Will Jansen, hoofdredacteur van Bouillon! over cultuur in tekst:
“Ingelies Vermeulen is een van de schrijver/ journalisten die ik er als hoofdredacteur van Bouillon graag bij heb omdat ze goed in staat is informatie over te brengen, met gevoel voor taal, ritme en kleur, en er toch geen alledaags verhaal van maakt.”

Daarnaast heb ik samengewerkt met een aantal kunstenaars. Zo schreef ik voor Francisca Tollenaar een tekst voor bij haar schilderijen over het Amsterdamse Bos. We wisten dit ook in Palet gepubliceerd te krijgen. Ik vind het leuk om met een kunstenaar mee te denken over de beste mogelijkheden om hun werk schriftelijk te presenteren.

In opdracht van Museum Veluwezoon schreef ik samen met Ton Pelkmans een biografie over de negentiende-eeuwse landschapschilder Marie Bilders – van Bosse genaamd: Marie Bilders – van Bosse: een leven voor kunst en vriendschap. Dit boek verscheen in oktober 2008 bij een tentoonstelling over haar werk in het museum.

Voor het Jaarboek voor Vrouwen geschiedenis schreef ik in 2006 een uitgebreid artikel over feministische kunst, waaruit blijkt dat ik kunsthistorisch onderzoek kan combineren met een atractieve schrijfstijl. Dit artikel verscheen in 2010 opnieuw in het boek Rebelle Art & Feminism 1969-2009 van het MMKA.